Menu – ok. 330 zł/os
Staropolskim zwyczajem powitamy Młodą Parę chlebem i solą oraz lampką Prosecco
Przystawka
Carpaccio z łososia wędzonego podane z topenadą z ogórka kiszonego, chlebem razowym i oliwą truflową
Zupa
Consomme z ptactwa dzikiego i grzybów suszonych podane z makaronem domowym i jajkiem przepiórczym
Danie Główne
Szynka z prosiaka długo gotowana w jarzynach
Pieczona pierś z indyka podana w sosie kurkowym
Swojska kaczka pieczona po staropolsku podana z jabłkami
Dzwonki halibuta smażone sauteed duszone w sosie winno-maślanym
Dodatki
Ziemniaki gratin panierowane
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Kaszotto z pęczaku z pastą truflową
Kapusta czerwona
Warzywa blanszowane
Surówka 2 rodzaje
Deser
Puchar pałacowych lodów podanych z karmelizowanymi owocami
Kolacja ciepła I
Pieczona szynka z dzika podana z buraczkami i ziemniakami pieczonymi
Kolacja ciepła II
Żurek chrzanowy na wędzonce
Zimne zakąski
Pomuchel solony
Ryba w sosie greckim
Terina rybna
Roladki drobiowe
Pasztet z aromatem trufli
Galantyna z kaczki
Kark pieczony z czosnkiem dymionym ziołami
Sałatka cezar
Sałatka jarzynowa
Sałatka nicejska
Pieczywo mieszane, masło
Kawa, herbata
Soki, woda (0,5l/os)