Menu 269 zł

Menu – ok. 269 zł/os

Staropolskim zwyczajem powitamy Młodą Parę chlebem i solą oraz lampką Prosecco

Przystawka

Carpaccio z łososia wędzonego podane z topenadą z ogórka kiszonego, chlebem razowym i oliwą truflową

Zupa

Consomme z ptactwa dzikiego i grzybów suszonych podane z makaronem domowym i jajkiem przepiórczym

Danie Główne

Szynka z prosiaka długo gotowana w jarzynach
Pieczona pierś z indyka podana w sosie kurkowym
Swojska kaczka pieczona po staropolsku podana z jabłkami
Dzwonki halibuta smażone sauteed duszone w sosie winno-maślanym

Dodatki

Ziemniaki gratin panierowane
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Kaszotto z pęczaku z pastą truflową
Kapusta czerwona
Warzywa blanszowane
Surówka 2 rodzaje

Deser

Puchar pałacowych lodów podanych z karmelizowanymi owocami

Kolacja ciepła I

Pieczona szynka z dzika podana z buraczkami i ziemniakami pieczonymi

Kolacja ciepła II

Żurek chrzanowy na wędzonce

Zimne zakąski

Pomuchel solony
Ryba w sosie greckim
Terina rybna
Roladki drobiowe
Pasztet z aromatem trufli
Galantyna z kaczki
Kark pieczony z czosnkiem dymionym ziołami
Sałatka cezar
Sałatka jarzynowa
Sałatka nicejska
Pieczywo mieszane, masło

Kawa, herbata
Soki, woda (0,5l/os)