Menu – ok. 280 zł/os.
Staropolskim zwyczajem powitamy Młodą Parę chlebem i solą oraz lampką Prosecco
Zupa
Krem z białych warzyw podany z łososiem wędzonym z aromatem trufli czarnej
i smażonym topinamburem
Danie Główne
Chłopski zraz wołowy z wędzoną słoniną, ogórkiem kiszonym i białą cebulą w sosie własnym z aromatem grzybów suszonych
Kotlet de volaille z masłem
Kaczka pieczona z majerankiem podana z żurawiną
Dorsz smażony saute podany na kapuście kwaszonej
Dodatki
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Pieczone ziemniaki
Buraczki glazurowane jagodami
Modra kapusta z rodzynkami
Surówki sezonowe 2 rodzaje
Deser
Puchar lodów podanych z karmelizowanymi owocami
Kolacja ciepła I
Szynka pieczona na dziko podana z ziemniakami pieczonymi i kapustą
Kolacja ciepła II
Barszcz czerwony na zakwasie z buraka podany z pasztecikiem
Zakąski zimne
Dorsz w sosie greckim
Śledzik w oleju
Tatar ze śledzia solonego z marynowaną gorczycą
Schab nadziewany suszoną śliwką węgierką
Boczek długo gotowany
Kark pieczony z czosnkiem dymiony ziołami
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Sałatka z kurczakiem
Pieczywo mieszane, masło
Kawa, herbata
Woda b/o