Menu 280 zł

Menu – ok. 280 zł/os.

Staropolskim zwyczajem powitamy Młodą Parę chlebem i solą oraz lampką Prosecco

Zupa

Krem z białych warzyw podany z łososiem wędzonym z aromatem trufli czarnej
i smażonym topinamburem

Danie Główne

Chłopski zraz wołowy z wędzoną słoniną, ogórkiem kiszonym i białą cebulą w sosie własnym z aromatem grzybów suszonych
Kotlet de volaille z masłem
Kaczka pieczona z majerankiem podana z żurawiną
Dorsz smażony saute podany na kapuście kwaszonej

Dodatki

Ziemniaki gotowane z koperkiem
Pieczone ziemniaki
Buraczki glazurowane jagodami
Modra kapusta z rodzynkami
Surówki sezonowe 2 rodzaje

Deser

Puchar lodów podanych z karmelizowanymi owocami

Kolacja ciepła I

Szynka pieczona na dziko podana z ziemniakami pieczonymi i kapustą

Kolacja ciepła II

Barszcz czerwony na zakwasie z buraka podany z pasztecikiem

Zakąski zimne

Dorsz w sosie greckim
Śledzik w oleju
Tatar ze śledzia solonego z marynowaną gorczycą
Schab nadziewany suszoną śliwką węgierką
Boczek długo gotowany
Kark pieczony z czosnkiem dymiony ziołami
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Sałatka z kurczakiem
Pieczywo mieszane, masło
Kawa, herbata
Woda b/o